Nina Schanke Funnemark utnevnt til skattedirektør

Nina Schanke Funnemark ble i statsråd 11.09.2020 utnevnt til skattedirektør for en periode på seks år. 
 

Finansdepartementet skriver i sin pressemelding fra 11.09.2020:

– Stillingen som skattedirektør er en av de mest sentrale og utfordrende topplederstillingene i staten.  Skatteetaten er i front på mange områder. Den har nylig vært gjennom en større omorganisering og 1. november blir skatteoppkreverne også en del av Skatteetaten. Å realisere potensialet i disse endringene og utvikle etaten videre er viktige oppgaver for ny direktør. Funnemark er en dyktig fagperson og leder, og jeg er svært fornøyd med at hun har takket ja til stillingen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Funnemark har fra tidligere lang erfaring fra Skatteetaten, blant annet som assisterende skattedirektør. Hun kjenner skatteforvaltningen og offentlig sektor godt.

– Jeg er takknemlig for tilliten og gleder meg til å komme tilbake til Skatteetaten. Skatteetaten er en stor og kompleks virksomhet. Å kombinere forutsigbar og riktig forvalting med utvikling og innovasjon er blant de de viktigste utfordringene jeg ønsker å ta videre som skattedirektør, sier påtroppende skattedirektør Nina Funnemark.

Funnemark vil tiltre i løpet av høsten, etter nærmere avtale.

Nina Schanke Funnemark (50) kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lånekassen og er utdannet jurist.